Avdeling Schøning er et videregående opplæringstilbud for pasienter i helseinstitusjoner som ikke kan motta opplæring innenfor det ordinære opplæringssystemet.

Avdelingen tilbyr opplæring i skjermede omgivelser og små grupper i fellesfagene innen studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogram.  

Vår målgruppe er elever som: 
- har psykiske vansker og/eller rus- og avhengighetsproblematikk.
- er innlagt eller i en poliklinisk behandling som tilsvarer innleggelse.
- er i en helseinstitusjon som et regionalt helseforetak eier, eller i en privat helseinstitusjon som har avtale med et regionalt helseforetak.
- ikke kan motta opplæring innenfor det ordinære opplæringssystemet.
- har behov for tettere oppfølging, og eventuelt et tilbud der fagene kan tas over lenger tid. 

På Schøning får våre elever tett oppfølging og god veiledning av dyktige ansatte og faglærere som hjelper elevene på veien mot et kompetansebevis eller vitnemål. Alle elever følger vanlig fagplan med ordinære kompetansemål. Faglærerne på Schøning har høy kompetanse når det gjelder å jobbe med elever som har utfordringer med psykisk helse og/eller rusproblematikk. Utenom faglærere har vi også ansatt en dyktig miljøveileder. Miljøveilederen jobber med relasjonsbygging og tilrettelegger for et godt psykososialt læringsmiljø for hele elevgruppen. Mye av dette arbeidet foregår i fellesarealet mellom timene.

Avdelingen har et tett samarbeid mellom elev, skole og behandler i spesialisthelsetjenesten, men også foresatte og andre instanser som kommune, NAV, FACT-team o.l. etter behov. Vi har en løpende evaluering av skoleløpet til alle elevene, og hver elev har sin unike timeplan.

Høres dette ut som et sted du ønsker å jobbe? Da er du velkommen til å søke hos oss!

Arbeidsoppgaver

- faglærer i matematikk og naturfag.
- elevoppfølging.
 

Kvalifikasjoner

- formell undervisningskompetanse i matematikk og naturfag.
- kunnskap om og erfaring med pedagogisk bruk av IKT.
- god kompetanse innenfor vurdering for læring.
- god skriftlig og muntlig formidlingsevne.
 
Det er ønskelig med kunnskap om/og kjennskap til hvordan man jobber med elever som har utfordringer knyttet til psykisk helse -og rusproblematikk.
 

Personlige egenskaper

- et positivt elevsyn.
- god relasjonskompetanse.
- gode samarbeidsevner.
- er lyttende, åpen og fleksibel.
- har evne til å holde roen i stressede situasjoner.
- pedagogisk nysgjerrighet.
- evne til å planlegge og reflektere over eget arbeid.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.
 

Vi tilbyr

- et godt fagmiljø og kollegialt fellesskap.
- lønns- og arbeidsvilkår fastsatt i lov- og avtaleverk.
- mulighet for oppstart tidligere enn 01.05, samt mulighet for forlengelse utover 28.02.26.


Vår visjon er «Vi skaper historie». Vi lever etter verdiene: Åpen og nysgjerrig i holdning, Modig og ansvarlig i handling.

Trøndelag fylkeskommune er en kunnskapsorganisasjon med stor tverrfaglighet og rundt 4500 medarbeidere. Vi leverer tjenester som er viktig for folks hverdag. De største ansvarsområdene er utdanning, tannhelse og samferdsel. Vi er en stor samfunnsutvikler innen kultur, folkehelse, plan- og næringsutvikling.

Fylkeskommunen er politisk styrt med fylkestinget som øverste politiske organ. Vi har to administrasjonssteder: Steinkjer og Trondheim.

Fylkeskommunen ønsker en mangfoldig sammensetning av ansatte. For den som tilsettes i videregående skole kreves fremlagt politiattest. Vi gjør oppmerksom på at vi utarbeider offentlige søkerlister, men du kan søke om unntak fra denne.