Vi ser etter deg som er genuint interessert i å jobbe med jus, organisasjonsutvikling og strategisk HR. Du vil få gode utviklingsmuligheter og anledning til å jobbe med både strategisk HR og juridiske problemstillinger innen HR-feltet i Husbanken. Avdelingen Organisasjonsutvikling og HR består av en positiv og løsningsorientert gjeng med seks erfarne medarbeidere. 

Du er flink til å bygge relasjoner og liker å samarbeide på tvers, samtidig som du har evnen til å jobbe godt selvstendig. Husbanken er i kontinuerlig utvikling, har høye ambisjoner og et mål om å være en attraktiv arbeidsplass. Organisasjonsutvikling og HR har en sentral rolle i dette arbeidet. Avdelingen bidrar blant annet inn i organisasjonsutviklingsprosesser og legger til rette for at personressursene blir benyttet effektivt. Vi gjennomfører ledelses- og medarbeiderutvikling og bidrar aktivt i rekruttering og kompetanseplanlegging. I tillegg skal vi sørge for at medbestemmelse etter hovedavtalen og hovedtariffavtalene blir ivaretatt, samt drive et aktivt HMS-arbeid. 

Organisasjonsutvikling og HR er en del av kontoret for Styring og utvikling som har overordnet ansvar for virksomhetsstyring og organisasjonsutvikling både på strategisk og operativt nivå. Kontoret har blant annet ansvar for strategisk HR, virksomhetsrapportering, virksomhetsstrategi, langsiktig planlegging og budsjettering, portefølje- og risikostyring, samt analyser og oppfølging av resultater og mål. 

Arbeidsoppgaver

Hos oss får du jobbe med

  • veiledning og oppfølging innen lov og avtaleverk
  • bistå i personalsaker og konflikthåndtering
  • samarbeid med tillitsvalgte
  • bistå ledelsen i arbeidsrettslige spørsmål
  • organisasjonsutvikling
  • omstillingsprosesser og omorganiseringer
  • HMS
  • rekrutteringsbistand
  • prosjektarbeid og andre oppgaver innenfor avdelingens arbeidsområder

Kvalifikasjoner

Du har

  • master i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen. Mastergrad innen HR-fag med dokumentert spesialisering innen arbeidsrett kan også være aktuelt.
  • relevant erfaring fra HR-området i offentlig sektor og erfaring fra statlig tariffområde
  • god organisasjonsforståelse
  • god muntlig og skriftlig formidlingsevne

Personlige egenskaper

Du har minst fem års erfaring fra HR-området i statlig sektor med spesialisering innen arbeidsrett. 

Videre ser vi etter deg som er særdeles dyktig på samarbeid og kommunikasjon og har en god rolleforståelse. Du må ha en utpreget gjennomføringsevne, mestre rollen som prosessdriver og være etterrettelig i alt du gjør. Avdelingen har mange baller i luften samtidig. Derfor er det viktig at du jobber systematisk, analytisk og strukturert, er løsningsorientert og har en god arbeidskapasitet. Hvis du i tillegg har en utpreget evne til å se muligheter, definere handlingsrommet i regelverket og benytte dette i endringsarbeid så er du kanskje den vi leter etter.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.
 

Vi tilbyr

Synes du det virker spennende å jobbe et sted med et viktig og inspirerende samfunnsoppdrag? Der du får jobbe for at alle skal bo godt og trygt? Da tror vi at du kommer til å trives hos oss. Husbanken har et bredt sammensatt kompetansemiljø med engasjerte og erfarne kolleger. Dette gjør at du også får mulighet til å jobbe tverrfaglig og får faglige utfordringer og utviklingsmuligheter.

Vi gir deg rammer som legger til rette for en balanse mellom jobb og fritid, blant annet med fleksitid og sommertid. Du får fri mobiltelefon, og du kan også få dekket deler av utgiftene til treningssenter. 

Du blir ansatt i en fast stilling som seniorrådgiver med en årslønn som ligger mellom 750.000 – 850.000, avhengig av dine kvalifikasjoner. Noe høyere lønn kan vurderes for spesielt kvalifiserte kandidater. Husbanken har seks måneders prøvetid før fast ansettelse. 

Pensjon er viktig for alle, og hos oss får du medlemskap i Statens pensjonskasse. I klartekst betyr det at du får en av landets beste pensjonsordninger, og at du også har mulighet for å søke boliglån med gunstige rentebetingelser. Det kan du lese mer om på spk.no.

Vi holder til i moderne kontorlokaler sentralt i Drammen med ti minutters gange fra togstasjonen.

Når du søker, må du legge ved vitnemål. Det kan du laste ned fra vitnemalsportalen.no.
Hvis du har høyere utdanning fra utlandet må du legge ved bekreftelse fra NOKUT.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi ønsker alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke, uansett alder, kjønn, arbeids -og livserfaring, hull i CV-en, etnisk bakgrunn eller funksjonsevne. Anonymiserte opplysninger om søkerne kan bli brukt til statistikkformål.
 
Husbanken utarbeider offentlig søkerliste. Dersom du ønsker å reservere deg fra å stå på søkerlisten, må du begrunne det. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om deg kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om ikke å bli ført opp på offentlig søkerliste. Du vil i så fall få varsel først (jf. Offentleglova §25).
 
Finalekandidaten må gjennom en bakgrunnssjekk. Vi benytter Semac.
 
Hvis du har høyere utdanning fra utlandet må du legge ved bekreftelse fra NOKUT.

Velg en jobb med mening hvor du får utfordret deg selv samtidig som du bidrar til at alle i Norge kan bo godt og trygt. Husbanken støtter alle landets kommuner faglig og økonomisk, så de kan bistå de som trenger hjelp med bolig på en målrettet og treffsikker måte. Vårt hovedkontor er i Drammen, og vi har seks regionkontor som er spredt rundt i landet fra Hammerfest i nord til Arendal i sør. Vi er 280 engasjerte og dedikerte ansatte som er stolte av den viktige jobben vi gjør. Vi vet at vår innsats er avgjørende for å nå målet om at ingen skal være bostedsløse.