Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (DKS), er en statlig etat som jobber med kunst og kultur for barn og unge.

Vil du være med å utvikle barne- og ungdomskulturfeltet gjennom prosjekter, samarbeid og innovasjon? Vår dyktige medarbeider innen dette fagfeltet går ut i foreldrepermisjon, og vi søker nå hennes vikar. Vikariatet har varighet fra 1. september 2023 – 30. juni 2024, med mulighet for forlengelse.

Arbeidshverdagen hos oss kjennetegnes av høyt tempo, raske endringer og varierte arbeidsoppgaver. Vi søker deg som har en brennende interesse for barne- og ungdomskulturfeltet, og som ønsker å jobbe med innovative og spennende prosjekter.
 

 Arbeidsoppgaver

Hos oss vil du få mulighet til å være kreativ og gjøre en forskjell. Du skal primært jobbe med å utvikle og ta initiativ til aktiviteter tilknyttet barne- og ungdomskulturfeltet. Dette innebærer samarbeid og nettverksarbeid med ulike aktører innenfor feltet. Du vil dermed være bindeleddet mellom
Kulturtanken og våre samarbeidspartnere.

En viktig del av dette arbeidet er å lede og ta initiativ til ulike aktiviteter, samt være en del av team og prosjekter som ledes av andre. En sentral arbeidsoppgave vil være å lede arbeidet med Kulturtankens ungdomsråd og å jobbe med medvirkning for barn og unge.

Andre arbeidsoppgaver kan være utredningsarbeid, forfatte høringssvar, utforme ressurs- og informasjonsmateriell, og skrive faglige tekster og notater.

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har relevant utdanning på minst bachelornivå og relevant erfaring. Særskilt erfaring kan kompensere for kravet til utdanning.
 
Du er godt orientert om hva som rører seg innen dagens barne- og ungdomskultur, og har god kjennskap og forståelse for barn og unges digitale liv, samt aktuelle digitale arenaer. Innovasjon, nytenking og medvirkning i møtet med barne- og ungdomskulturen er sentralt for stillingen/rollen. Det er derfor viktig at du har gode digitale kunnskaper og ferdigheter i tillegg til metodekompetanse.

 

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er en god relasjonsbygger og utpreget positiv og konstruktiv bidragsyter i samarbeid med andre, både internt og eksternt. Det er viktig at du har gode kommunikative ferdigheter, og bidrar til god informasjonsflyt.
 
Du er en person som jobber selvstendig og som tar initiativ og ansvar for løse oppgaver. Å være strukturert og systematisk er også viktige egenskaper for å lykkes i stillingen. Du kan forholde deg til raske endringer, har pågangsmot og en innovativ innstilling.
 
Personlig egnethet vil bli vektlagt.

 

Vi tilbyr

  • Utviklende arbeids- og fagmiljø med dyktige og engasjerte medarbeidere.
  • Stillingen avlønnes i stillingskode 1434 Rådgiver, innenfor spennet kr. 548 600 - 584 500 (tilsvarer lønnstrinn 56 - 60), i henhold til hovedtariffavtalene i staten. I særlige tilfeller kan høyere lønn vurderes.
  • Gode muligheter for kompetanseutvikling.
  • Fleksibel arbeidstidsordning, sommertid og vintertid.
  • Mulighet for delvis hjemmekontor.
  • Livsfaseorientert arbeidsplass med god balanse mellom jobb og fritid.
  • Gode pensjons- og låneordninger i Statens pensjonskasse.
  • Muligheter for tilrettelegging for ansatte med spesielle behov.
  • Kantine.

Informasjon om søknadsprosessen:
Søknadsbrev og CV sendes elektronisk via linken "Søk på stillingen". Relevante vitnemål og attester lastes opp i jobbsøkerportalen. Vi oppfordrer søkere til å benytte Vitnemålsportalen. Vi vil foreta en identitetssjekk i forbindelse med et eventuelt intervju.

Vi mener at mangfold er en styrke og gjør at vi løser oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én fra hver av nevnte gruppene til intervju. Får du jobben, legger vi til rette for deg så langt det lar seg gjøre. Utenom å velge ut riktige kandidater, bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Etter søknadsfristen vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Du kan be om å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge.

Vi tar sikte på å gjennomføre intervjuer i uke 33 og 34.