Trøndelag fylkeskommune søker etter en engasjert, dyktig og utviklingsorientert medarbeider som har god kjennskap til og erfaring fra PP-tjenestens arbeidsområder. Stillingen kombineres med funksjonsstillingen sosialpedagogisk rådgiver i 30% ressurs og PPT-rådgiver i 70% ressurs. Stillingen er ledig fra og med 1.8.2023.

Stillingen er knyttet til Ytre Namdal videregående skole og er en skoleintegrert stilling. Dette innebærer at PP-rådgiver har sitt faste tilholdssted på skolen og i tilknytning til skolens øvrige elevtjeneste. Skolen ivaretar personalansvaret. Det faglige ansvaret for arbeidet blir ivaretatt av teamleder i den fylkeskommunale PP-tjenesten. Den som ansettes, vil bli tilknyttet et stort faglig nettverk og vil delta på samlinger og interne møter i PPT. Tjenesten tilstreber seg god tverrfaglighet og har blant annet både psykologer og spesialpedagoger ansatt. PP-rådgiver ved Ytre Namdal videregående skole vil samarbeide nært med øvrige PP-rådgivere og psykologer i PPT.

Arbeidsoppgaver

Den fylkeskommunale PP-tjenesten arbeider opp mot de videregående skolene og lærekandidater og lærlinger i bedriftsopplæring. PPT er sentralt organisert under Avdeling for utdanning og kompetanse i fylkeskommunen, men er i stor grad en desentralisert og teambasert tjeneste som jobber tett på skolene. PP-tjenesten skal bidra til at ungdom med ulike og sammensatte vansker får et meningsfylt og tilfredsstillende opplæringstilbud. Dette innebærer direkte arbeid med elever og lærekandidater/lærlinger, og samarbeid med ansatte i skole og bedrifter. PPT er en del av skolens støttesystem når det gjelder tilrettelegging av opplæringen og forebygging av frafall. Som PP-rådgiver må man bruke sin kompetanse både ut fra et individperspektiv og systemperspektiv. Dette innebærer blant annet å gi råd, veiledning og kursing av skolepersonell i hvordan forstå og håndtere ulike læringshindringer. PP-tjeneste har lovpålagte oppgaver som er nærmere beskrevet i Opplæringsloven og forskrift til Opplæringsloven.

Funksjonsstillingen som sosialpedagogisk rådgiver er knyttet til skolens Elevtjeneste. Elever har lovfestet rett i Opplæringsloven til sosialpedagogisk rådgiving. Skolen skal bidra til elevenes personlige, sosiale og faglige utvikling og læring. Sosialpedagogisk rådgiver skal slik hjelpe den enkelte elev til å finne seg til rette i opplæringen gjennom oppfølging knyttet til personlige, sosiale og emosjonelle forhold.

Sentrale arbeidsoppgaver

  • sakkyndig vurdering av elever, lærekandidater og lærlinger med behov for spesialundervisning eller annen form for særskilt tilrettelegging
  • kartlegge, utrede, vurdere og foreslå tiltak
  • veilede lærere, miljøarbeidere, elever og foresatte
  • veilede lærlinger, lærekandidater og bedrifter
  • samarbeide tett med skole og andre faginstanser
  • lede og/eller delta i prosjektrettet arbeid og drive forebyggende arbeid
  • bidra til å videreutvikle PPT i henhold til sentrale og lokale føringer
  • sosialpedagogisk rådgiving

Kvalifikasjoner

  • utdanning på hovedfag-/masternivå innenfor spesialpedagogikk/pedagogikk/psykologi
  • god skriftlig og muntlig framstillingsevne, samt beherske nødvendige dataverktøy
  • kompetanse og interesse for arbeid med elever med sammensatte vansker og som krever samhandling med ulike yrkesgrupper og systemer

Erfaring med systemrettet arbeid vil bli vektlagt, samt erfaring fra arbeid med kompetanseutvikling i skolen og fra veiledningsarbeid med lærlinger, lærekandidater og bedrifter. Utredning og testkompetanse innenfor PPT sine arbeidsområder vektlegges.

Personlige egenskaper

  • jobbe selvstendig, men også vise gode samarbeidsferdigheter i team
  • gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • stor arbeidskapasitet, og jobbe strukturert og systematisk
  • kapasitet når det gjelder tjenestereiser

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver innenfor et spennende og utfordrende fagfelt
  • et tverrfaglig og spennende arbeidsmiljø i en tjeneste i utvikling
  • relevant etterutdanning innenfor sentrale arbeidsområder
  • fleksibel arbeidstid
  • lønn i henhold til gjeldende lov- og avtaleverk
  • bedriftshelsetjeneste

Ytre Namdal videregående skole er lokalisert i tettstedet Rørvik i Nærøysund kommune. Skolen har 285 elever og 56 ansatte. Ytre Namdal er en region i vekst og har gode tjenestetilbud. Ytre Namdal videregående skole har et tett og godt samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv og tar samfunnsutviklerrollen på alvor. Skolen har 6 utdanningsprogrammer. Disse er Studiespesialisering, Helse- og oppvekstfag, Restaurant- og matfag, Teknikk og industriell produksjon, Bygg- og anleggsteknikk og Naturbruk.

Kontaktinfo: Anita Frelsøy, Rektor  Telefon:413 63 070  E-post:anifr@trondelagfylke.no eller Lis Cathrin Stavrum Lis Cathrin Stavrum, Leder PPT, seksjon Elevtjenester  Telefon:917 22 828  E-post:lisst@trondelagfylke.no

Vår visjon er «Vi skaper historie».

Vi lever etter verdiene: Åpen og nysgjerrig i holdning, Modig og ansvarlig i handling.

Trøndelag fylkeskommune er en kunnskapsorganisasjon med stor tverrfaglighet og rundt 4400 medarbeidere. Vi leverer tjenester som er viktig for folks hverdag. De største ansvarsområdene er utdanning, tannhelse og samferdsel. Vi er en stor samfunnsutvikler innen kultur, folkehelse, plan- og næringsutvikling. Trøndelag fylkeskommune er en av landets største vegeiere.

Trøndelag fylkeskommune trenger medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og bakgrunn. Det gjøre oss enda bedre i stand til å løse oppgavene våre. Vi oppfordrer alle til å søke på ledige stillinger hos oss. Har du nedsett funksjonsevne, hull i CV-en, eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg til å krysse av i for dette i søknaden. Vi kaller inn minst en søker i hver gruppe til intervju, dersom vi får kvalifiserte søkere. Hvis du får jobben vil vi sørge for tilrettelegging etter ditt behov. Foruten at disse data hjelper oss i den første utvelgelsen av søkere, bruker vi de i anonymisert statistikk

 Du kan be om å bli unntatt fra offentlig søkerliste. Dette må du begrunne. Du blir kontaktet dersom søknaden ikke innvilges. Selv om fylkeskommunen gir deg unntak har vi ingen garanti for at navnet ditt kan bli offentliggjort i forbindelse med et innsynskrav.