Om stillingen
Som seniorrådgiver i Returfaglig enhet får du jobbe med et spennende og utfordrende fagområde som har stor politisk interesse. Du må manøvrere i et skiftende og komplekst landskap med bredt nettverk og mange aktører, nasjonalt og internasjonalt. I ditt arbeid bidrar du til at personer reiser hjem på en god og verdig måte.
Du får en variert arbeidshverdag og må trives med å jobbe både operativ og strategisk. Du er med på å utvikle returfremmende tiltak og deltar i nasjonale og internasjonale nettverk og fora, samtidig som du behandler søknader om assistert retur og tilbakevending. Du veileder brukere om muligheter for assistanse til å returnere. Vi samarbeider med andre aktører i utlendingsforvaltningen, som Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsnemnda (UNE), om retur av utlendinger uten lovlig opphold i Norge. I tillegg har vi en rekke samarbeidspartnere internasjonalt. Vi forvalter avtaler med International Organization for Migration (IOM) og andre leverandører av returtjenester.
Du blir en del av et erfarent og dyktig tverrfaglig team på 13 personer. Vi har ansvar for styring, koordinering og faglig utvikling av returfeltet. Vi har spisskompetanse på returarbeid og er ett av de ledende landene innen vårt felt i Europa.
Arbeidsoppgaver
Stillingens primæroppgaver er:
- Saksbehandle søknader om assistert retur og tilbakevending, besvare telefoner og veilede brukere.
- Analyse, utredning og rapporteringsarbeid
- Inngå og forvalte avtaler på returfeltet
- Kunnskapsformidling om fagfeltet nasjonalt og internasjonalt
- Lede og delta i teamarbeid og prosjekter
- Bidra inn i andre oppgaver som teamet til enhver tid har behov for
Kvalifikasjoner
Vi ser etter deg som:
- Identifiserer deg med UDI sine kjerneverdier: Menneskeverd, profesjonalitet og helhet
- Har svært gode samarbeidsegenskaper som gjør at du raskt får tillit og lykkes med å etablere gode relasjoner
- Er en lagspiller som bidrar til et godt arbeidsmiljø og har en interesse for å bistå kollegaer
- Er analytisk, setter deg raskt inn i komplekse problemstillinger og er opptatt av helheten i enkeltsaker
- Har gjennomføringsevne og høy arbeidskapasitet
- Tar initiativ, er løsningsorientert og liker å jobbe med forbedringer
- Svært god til å kommunisere og trives med formidling
Vi vil legge stor vekt på personlig egnethet.
Til denne stillingen må du ha:
- høyere utdanning på mastergradsnivå, gjerne innenfor juridiske fag eller samfunnsvitenskap. Bachelorgrad med relevant erfaring kan kompensere for dette kravet
- Relevant arbeidserfaring fra for eksempel offentlig forvaltning, utlendingsforvaltningen eller saksbehandling
- Har kunnskap og forståelse om migrasjonsfeltet generelt og gjerne også ha kjennskap til andre aktører på feltet slik som JD, politiet, IOM, EU-aktører etc
- Du har meget god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk. Engelsk benyttes som arbeidsspråk i deler av arbeidet
Det er ønskelig med:
- Erfaring med veiledning av brukere
- Erfaring fra internasjonalt arbeid
- Erfaring fra prosjekt og/eller teamarbeid
- Kjennskap til arbeid med offentlige anskaffelser og tilskuddsforvaltning, kontraktsoppfølging og regelverk for økonomistyring i staten
- Erfaring fra arbeid med systematisk forbedringsarbeid og systemutvikling
Hvorfor skal du velge oss?
Vi er en virksomhet med et av Norges viktigste samfunnsoppdrag. Vi har høy faglig kompetanse, stort engasjement og dyktige medarbeidere. Verdensbegivenheter påvirker jobben vår direkte, og vi er vant til å justere oss raskt etter svingningene i migrasjonen til landet. Profesjonalitet, menneskeverd og helhet er verdiene våre. De er viktige for oss, og skal påvirke hvordan vi løser oppgavene våre hver dag.
Du blir en del av Mottak og returprosessen. Vi er fortiden om lag 150 medarbeidere fordelt på enheter og ulike team på tvers i Oslo og de fem regionkontorene i Bergen, Gjøvik, Kristiansand, Narvik og Trondheim. I tillegg til retur har avdelingen styring av drift av mottak for asylsøkere som hovedoppgave. Vi også ansvar for bosettingsforberedende arbeid.
Vi holder til i nye og flotte lokaler på Helsfyr, med en kjempegod kantine. Vi tilbyr goder som sommertid, trening i arbeidstiden, fleksitid, fleksibel arbeidsplass, og ikke minst landets aller beste kolleger (mener vi).
I Utlendingsdirektoratet er vi opptatt av mangfold. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. Har du hull i CV-en din, funksjonell nedsettelse eller innvandringsbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stilling hos oss. Vi kaller alltid inn minst en kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppen til intervju. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte til å søke hos oss.
Derfor bør du velge oss
Praktisk informasjon:
Stillingen er lønnet som seniorrådgiver (kode 1364) i lønnsspennet 600.000 - 800.000. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Et lønnstrekk på to prosent gir deg gode ordninger for pensjon, lån og forsikringer i Statens pensjonskasse.
Vi har satt av 14 og 15.august til gjennomføring av førstegangs intervjuer.
Som følge av ferieavvikling i annonserings perioden har vi begrenset tilgang på personer som kan svare på spørsmål om stillingen, men etter 4.august er rekrutterende leder, Vibeke Jørgensen, tilbake på jobb og vil da sjekke e-posten for eventuelle henvendelser.
Hva skjer nå?
Du søker på stillingen via søknadssystemet WebCruiter. Du må fylle ut WebCruiters CV og søknadsfelt selv om du velger å legge ved søknad/CV i eget format i tillegg. Du må også legge ved vitnemål. Du skal laste opp vitnemålet fra Vitnemålsportalen i Webcruiter når du søker på stillingen. Dersom du har utdanning fra utlandet, må den være godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (hkdir.no).
Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli utelatt fra denne listen. I så fall må du begrunne hvorfor du ønsker det. Hvis ønsket ditt ikke kan innvilges, tar vi kontakt med deg i forkant.